Nieuwsartikels

Roof Food viert vijfde verjaardag met nieuwe focus

– 18 december 2019

Roof Food, de stadslandbouwer en vegetarische cateraar die via de dakmoestuin ook letterlijk vergroeid is met De Punt, viert volgend jaar zijn vijfde verjaardag. Tijd om te herbronnen, en het sterke merk dat Roof Food ondertussen geworden is, verder te ontwikkelen, vond oprichter Sabien Windels.

lees meer…

Mr. Manchette zet geloof in samenwerking kracht bij door omvorming in coöperatie

– 18 december 2019

Mr. Manchette vormde zich einde november om van een eenmanszaak naar een coöperatieve vennootschap. De producent van eerlijke, ecologische en stijlvolle mannenhemden wil daarmee zijn oorspronkelijke missie en geloof in samenwerking kracht bijzetten.

lees meer…

De Punt rondt kaap van 100 ondernemers in bedrijvencentrum

– 15 oktober 2019

Drie jaar na de opening van de op de groei getekende nieuwbouw rondt Bedrijvencentrum De Punt de kaap van 100 bewoners, zoals de huurders van bedrijvenruimtes intern steevast worden genoemd. Het is een bonte en mekaar inspirerende mengeling van starters en meer gevestigde bedrijven, van sociaal ondernemers, VZW’s, coöperatieve bedrijven en commerciële bedrijven, en van permanente bewoners en passanten.

lees meer…

Bereikbaarheid en mooie omgeving worden belangrijke troeven voor het Nieuwe Werken

– 15 oktober 2019

Hoe zwaar laten ondernemers en werknemers de bereikbaarheid en de omgeving doorwegen in de beslissing waar ze hun onderneming vestigen of waar ze al dan niet gaan werken? Meer en meer, zo blijkt uit onderzoek.

lees meer…

Autimatic overbrugt met thuiswerk kloof tussen talent en kansen

– 15 oktober 2019

De start-up Autimatic wil met een ambitieuze sociale innovatie werkgelegenheid creëren voor mensen met een autismespectrum stoornis (ASS) en normale tot hoogbegaafdheid. De starter koos voor een flexibele werkomgeving bij De Punt als uitvalsbasis.

lees meer…