Financiering

Sociaal Investeringsfonds De PuntDe Punt wilde zijn reserves investeren in sociaal ondernemerschap en richtte daarom het Sociaal Investeringsfonds De Punt (SOIF) op. Dit fonds geeft beloftevolle startende en groeiende sociale ondernemingen het benodigde risicokapitaal om innoverende projecten mee op te starten. Komen die projecten ten goede aan kansengroepen, dan hebben ze een streepje voor. Investeerders met een hart voor sociale ondernemers zijn trouwens altijd welkom.

Startende sociale ondernemer op zoek naar kapitaal?

Ben je als startende sociale ondernemer op zoek naar financiële ondersteuning? Waag dan je kans bij het SOIF.

Hoe ga je tewerk?

  • Dien een uitgebreid businessplan in.
  • Omschrijf daarin duidelijk je bedrijfsactiviteiten.

Bied tegelijk een goed zicht op de geambieerde maatschappelijke en financiële meerwaarden.

Goed om te weten

Het SOIF:

  • mikt op participaties tussen de € 50.000 en € 100.000,
  • hecht bijzonder belang aan de tewerkstelling van kansengroepen, heeft een voorkeur voor investeringsdossiers waar een extra strategische partner met operationele kennis in mee stapt.

Gang van zaken

Het investeringscomité en de raad van bestuur van SOIF analyseren en bespreken alle dossiers. Besluiten ze kapitaal te injecteren, dan zetelt er namens het SOIF een ervaren ondernemer in een adviescomité of in de raad van bestuur. Die vervult dan een peterschapsfunctie. Hij brengt naast risicokapitaal ook zijn uitgebreide expertise en netwerken mee in de sociale onderneming. Het SOIF levert immers niet alleen geld, maar ook kwalitatieve ondersteuning om de succesratio van die sociale ondernemers te verhogen.


Het kapitaal van SOIF is op dit moment vrijwel volledig geïnvesteerd in beloftevolle sociale ondernemingen. Wij kunnen tot nader order dan ook geen nieuwe aanvragen behandelen, maar hebben wel een ruim netwerk van financiers. Om een passend antwoord te vinden op jouw financieringsvraag, kan je onderstaande widget gebruiken.


Bedrijf op zoek naar een sociale investering?

Wil je geld verdienen en tegelijk een stevig sociaal accent geven? Dan is een investering in het SOIF ideaal. SOIF nv-vso is een investeringsfonds zonder sectorspecifieke focus. Het staat open voor nieuwe investeerders die haar financiële en sociale doelstellingen ondersteunen. De minimale instap bedraagt  50.000 euro en daarbij wordt het kapitaal meteen opgevraagd. De aandelen worden aan nominale waarde gewaardeerd.

Meer weten over het Sociaal Investeringsfonds De Punt – het SOIF?

Op de website van het Sociaal Investeringsfonds De Punt vind je alle mogelijke informatie, zowel voor ondernemers als investeerders. Je kan ook vrijblijvend contact opnemen met Piet Lietaer via 09 27 27 909, of met Pieter Werrebrouck, via 09 27 27 902.

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels
Via het netwerk van de andere klanten van De Punt hebben we ook al klanten gevonden.
Pic Nic Del Mundo