Missie, visie en waarden

De missie van De Punt? De Punt wil:

  • een groeiplatform zijn voor ondernemers die ideeën hebben met impact,
  • elke ondernemer toegang bieden tot sociaal en duurzaam ondernemen en hem ondersteunen met diensten en advies,
  • een netwerk creëren van bedrijven en verenigingen die sociale innovatie en sociale tewerkstelling een warm hart toedragen.

Wat wil De Punt bereiken?

Het streefdoel of de missie van De Punt is in een paar woorden uit te leggen. We willen elke ondernemer de kans geven om zich maximaal te concentreren op zijn kerntaken. We nemen hem dan ook een aantal tijdrovende aspecten uit handen. De Punt biedt elke starter of ervaren ondernemer een waaier van diensten aan op het vlak van kantoren en vergaderfaciliteitenbedrijfsadvies en –administratie. En dat allemaal onder één dak.

Groeiplatform De Punt in 5 zinnen

  1. De Punt is een broedplaats voor ondernemers met ondernemersideeën. We helpen die tot stand te brengen zonder zelf het initiatief te nemen.
  2. We ondersteunen hen door hen een dak boven het hoofd te bieden aan betaalbare voorwaarden, hen te begeleiden, diensten aan te bieden, soms zelfs wat starterskapitaal.
  3. Al die elementen samen maken van De Punt een laagdrempelige vennootschap die helpt om starters te lanceren en te laten doorstarten.
  4. We hebben veel aandacht voor de sociale economie, voor de tewerkstelling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat is niet exclusief.
  5. Ook reguliere ondernemers, het liefst met een sociaal hart, zijn bij ons welkom.

Sociaal en duurzaam ondernemen is waardevol

Bedrijvencentrum De Punt legt al sinds haar oprichting in 2000 de klemtoon op sociaal en duurzaam ondernemen. Daarmee is het uniek in Oost-Vlaanderen. Het bedrijvencentrum heeft een heleboel ondernemingen in huis die sterk en gepassioneerd inzetten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Punt biedt inderdaad een plaats aan alle ondernemers die zich bezig houden met sociaal en duurzaam ondernemen. Dat geldt zowel voor starters als groeiers, klassieke als sociale ondernemers, bedrijven als vzw’s. De Punt wil draaischijf, incubator en/of bruggenbouwer zijn die de maatschappelijke impact van deze ondernemingen én van de eigen werking versterkt.