Historiek

De Punt is ontstaan door een fusie van het bedrijvencentrum Akkerhage nv en de cvba De Punt die al op de Arbed-site in Gentbrugge aanwezig was. Al in 2004 werd duidelijk dat de Ghelamco-arena zou worden opgetrokken op de plaats waar Akkerhage nv toen gevestigd was. Met het geld van de verkoop van de grond daar, nam De Punt een erfpacht op bijkomende gebouwen op de Arbed-site, en realiseerde vervolgens in een eerste fase een vernieuwbouw van de oude fabriek. Van bij de aanvang was het de bedoeling om de oude fabriek te herontwikkelen naar een bedrijvencentrum met de focus op sociale economie.

Historiek van De Punt: reguliere en sociale economie samen

Historiek van De Punt: reguliere en sociale economie samen

Het basisidee van de fusie in 2004 was dat de reguliere en sociale economie in De Punt zouden samenkomen. De Punt werd hiermee een uniek bedrijvencentrum in Vlaanderen en meteen ook het grootste. Geïnteresseerd in een mooi visueel vormgegeven geschiedenis van evolutie tot Bedrijvencentrum De Punt? Na enkele jaren was het bedrijvencentrum al volledig volzet. Uitbreiden was de enige logisch volgende stap. Het idee om de capaciteit te verdubbelen met een nieuwbouw luidde de tweede fase in. De Raad van Bestuur trok daarvoor een budget van vijf miljoen euro uit. En het resultaat mag er zijn. De Punt bestaat nu uit een opvallende hedendaagse nieuwbouw van twintig meter hoog die met de oude gebouwen verbonden is via een atrium. Dat atrium doet dienst als ontmoetings- en gespreksruimte voor iedereen die in de Punt huist of er op bezoek komt.

Touch of Gold

Het was de bedoeling van De Punt om een sober, degelijk en functioneel gebouw neer te zetten, met een ‘touch of gold’. Dat gouden laagje komt ook terug in het kunstwerk van kunstenaar Stief DeSmet dat je ziet in onze patio. Dat gouden laagje fungeert als bewijs dat sociale economie top is en zeker niet middelmatig. Dat sociaal ondernemen zich kan meten met de reguliere tegenhanger.

 

 

 

Starterslabo en De Punt hebben een geschiedenis.
Liesbeth Marckx, Starterslabo Oost-Vlaanderen