Nieuwsartikels

Evenement “Circulair en Sociaal, het Nieuwe Normaal?”

– 26 februari 2019

Save the date: woensdagnamiddag 3 april 2019
De Punt en tal van partners organiseren het netwerkevent “Circulair en Sociaal, het Nieuwe Normaal?” voor ondernemende burgers, sociale en circulaire (pre)starters, gevestigde ondernemers met ervaring of goesting... en alle andere geïnteresseerden!

lees meer…

De Punt verwelkomt flexwerkers in nieuw ingerichte co-werkplek

– 26 februari 2019

In de eerste week van april opent De Punt De Werkplek versie 2.0, een gloednieuw ingerichte co-workingspace waar nomadische werkers en mensen die maar af en toe een werkplek nodig hebben, terecht kunnen in flexibele formules.
Bij de inrichting van De Werkplek besteedde De Punt samen met specialist Health2Work extra aandacht aan ergonomie en het gebruik van circulaire materialen.

lees meer…

Graviteit: ondernemerschap is geen sprong in het duister

– 25 februari 2019

Toen Ines Maroye en Frank Mertens in januari 2018 hun communicatiebureau Graviteit opstartten, hadden ze er meer dan een jaar serieuze voorbereiding opzitten. Voor hen was de stap naar zelfstandigheid niet de spreekwoordelijke sprong in het duister zoals die in de romantische verhalen over ondernemerschap te vaak figureert.

lees meer…

De Punt lanceert website voor de jaren 2020

– 25 februari 2019

Drie jaar na de feestelijke opening van de nieuwbouw was het hoog tijd dat De Punt ook online een frissere aanwezigheid kreeg. De Punt presenteert met digitale toeters en bellen zijn nieuwe website.

lees meer…

Gentse ondernemers netwerken op Open Coffee bij De Punt

– 22 januari 2019

De Punt is vanaf woensdag 20 september en vanaf dan elke derde woensdag van de maand gastheer voor de Gentse editie van het internationale netwerkevent Open Coffee.

lees meer…

“Afval is grondstof op verkeerde plaats”

– 7 januari 2019

Twee klanten van De Punt, Mic Mac Minuscule en De Biotoop, samen met structurele partner provincie Oost-Vlaanderen, vonden elkaar in een uniek project. Namelijk het maken van circulaire baby- en kinderspullen uit afvalhout en -textiel. "Het begon allemaal in De Punt", vertelt Jona Mukabalisa. "Daar deelden we een loods naast De Biotoop, een producent van duurzaam speelgoed en inrichting voor kinderdagverblijven." Jona staat samen met haar partner Gert Linthout aan de wieg van Mic Mac Minuscule.

lees meer…

“Verhuis naar De Punt heeft mijn arbeidsvreugde opgekrikt”

– 6 januari 2019

Toeval bestaat niet, je lokt het uit. Creatieve duizendpoot Aaron De Keyzer wist twee min of meer toevallige ontmoetingen om te buigen in gebeurtenissen die zijn loopbaan en leven zouden veranderen.

lees meer…

Zo kiezen millennials jou als nieuwe baas

– 5 januari 2019

"De jonge generaties van vandaag zijn lui. Ze staren zich liever suf op hun smartphone dan dat ze werken. En op tijd komen kunnen ze al helemaal niet." Meet de millennial, de jongere die geboren is na 1982 en voor 2004. De oudste vertegenwoordigers van de millennialgeneratie lopen intussen al enige tijd op de werkvloer rond, en dat levert wel eens bovenstaande verzuchtingen op.

lees meer…

Ook jij kan sociaal ondernemen

– 4 januari 2019

In opdracht van de Startersfabriek organiseren De Punt en de Sociale InnovatieFabriek infosessies over sociaal en inclusief ondernemen. Bedoeling is om Gentse burgers te inspireren.

lees meer…

Kick-Off Sociaal Ondernemen wordt wegens succes herhaald

– 3 januari 2019

Editie 2017-2018 van Kick-Off Sociaal Ondernemen, basisvorming in sociaal ondernemerschap, werd afgesloten met zeer positieve evaluaties van de deelnemers. Initiatiefnemers De Punt, Sociale InnovatieFabriek en opdrachtgever Syntra Vlaanderen organiseren dus een tweede editie in 2018-2020.

lees meer…