Nieuwsartikels

Tweede Oost-Vlaamse Impactweek biedt met vijftig activiteiten inspiratie voor sociaal-circulaire ondernemers

– 15 september 2023

Van maandag 2 oktober tot vrijdag 6 oktober organiseert de provincie Oost-Vlaanderen haar tweede Impactweek. In meer dan vijftig workshops, speeddates, lezingen, wandelingen of bedrijfsbezoeken kunnen bedrijven en organisaties met interesse of activiteiten in de sociaal-circulaire economie zich informeren, laten inspireren en netwerken.

lees meer…

Wooncoop trekt aan kar van coöperatief wonen in Vlaanderen

– 14 september 2023

Bij de start van de burgerwooncoöperatie wooncoop in 2017 keken de oprichters vijftien jaar ver. Bijna halfweg zijn ze nu, en ze hebben al meer dan enkele stenen verlegd om het concept van coöperatief wonen in Vlaanderen te promoten en te realiseren. Tijdens de Oost-Vlaamse Impactweek, van 2 tot 6 oktober, is er een unieke kans om coöperatief wonen te ontdekken tijdens twee wandelingen die wooncoop organiseert.

lees meer…

Van koopkracht naar deelkracht: De Punt ondertekent mee Green Deal Huren en Delen

– 16 mei 2023

Samen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven ondertekende De Punt zopas de Green Deal Huren en Delen. Met die deal willen de deelnemers de in België aarzelende huur- en deelmarkt beter bekend maken en versterken.

lees meer…

De Punt en HOGENT organiseren opleidingsprogramma circulair ondernemen voor KMO’s

– 13 april 2023

De Punt en HOGENT organiseren van einde april tot einde juni een hybride (online en live) en gecondenseerd opleidings- en coachingprogramma voor KMO's die de stap willen zetten naar circulair ondernemen.

lees meer…

Restaurant Arbed serveert 15.000 maaltijden sinds opening

– 13 april 2023

Restaurant Arbed, het sociaal restaurant dat net een jaar geleden opstartte in De Punt, serveerde sinds de opening 14.911 lunches en 5.200 online bestellingen.

lees meer…