Nieuwsartikels

Op sociale stadssafari in Antwerpen

– 22 januari 2020

Wat mag je verwachten als je een delegatie van 25 Vlaamse en Nederlandse beleidsmakers, onderzoekers, docenten, financiers en andere ondersteuners laat proeven van wat Antwerpen te bieden heeft op vlak van sociaal ondernemerschap? We namen de proef op de som op donderdag 16 januari en kregen wat we verwachtten: krachtige ondernemersverhalen, oprechte verbazing en heel wat getrokken lessen. Een kort verslag...

lees meer…

Spark Social Enterprise blikt terug op vier jaar werk rond innovatie met impact

– 19 december 2019

Spark Social Enterprise, een Europees programma rond innovatie bij sociaal ondernemers waar ook De Punt zich in engageerde, loopt na vier jaar op zijn einde. Het programma kan terugblikken op vruchtbare internationale samenwerking, een rist bruikbare tools voor ondernemers en interessante conclusies over innovatie met sociale impact.

lees meer…

I Like Media kiest De Punt als vaste stek in Gent

– 19 december 2019

De Punt en I Like Media, een collectief dat opleidingen en advies geeft over digitale communicatie, gaan een strategische samenwerking aan. Als eerste stap in die samenwerking organiseert I Like Media in het voorjaar van 2020 een reeks van vijf workshops in De Punt.

lees meer…

Roof Food viert vijfde verjaardag met nieuwe focus

– 18 december 2019

Roof Food, de stadslandbouwer en vegetarische cateraar die via de dakmoestuin ook letterlijk vergroeid is met De Punt, viert volgend jaar zijn vijfde verjaardag. Tijd om te herbronnen, en het sterke merk dat Roof Food ondertussen geworden is, verder te ontwikkelen, vond oprichter Sabien Windels.

lees meer…

Mr. Manchette zet geloof in samenwerking kracht bij door omvorming in coöperatie

– 18 december 2019

Mr. Manchette vormde zich einde november om van een eenmanszaak naar een coöperatieve vennootschap. De producent van eerlijke, ecologische en stijlvolle mannenhemden wil daarmee zijn oorspronkelijke missie en geloof in samenwerking kracht bijzetten.

lees meer…