Nieuwsartikels

Burgerpraat brengt met citizens science project communicatiestijlen in kaart

– 21 februari 2020

De Punt werkt als strategisch partner mee aan een citizen science project van Universiteit Gent dat met behulp van burgers nuances in communicatiestijlen in kaart wil brengen om dan na te gaan of computers met artificiële intelligentie deze nuances ook kunnen aanleren. Deelnemende burgers wordt gevraagd een selfie-video te maken en die te annoteren. In ruil krijgen ze een persoonlijkheidsprofiel van zichzelf en een zeer bruikbare tweedaagse opleiding in het herkennen van persoonlijkheid en gemoedstoestand.

lees meer…

BattMobiel wil met flexibel en elektrisch autodelen idee van eigen wagen uitroeien

– 21 februari 2020

Oprichter Chris de Guytenaer van BattMobiel gaat binnenkort skiën met zijn vijf kinderen. Met een Tesla. “Hoe cool is dat niet?” Hij vertelt de anekdote om aan te tonen hoe BattMobiel zich onderscheidt van andere wagendeelsystemen. “Wij beogen niets minder dan het uitroeien van het idee dat je een eigen wagen moet hebben, die alleen jij gebruikt. Maar dan moeten we tonen dat we ook oplossingen hebben voor mensen met hoge of speciale vervoersnoden (5 kinderen!) en, waarom niet, hoge comforteisen.”

lees meer…

De Punt en Verhalenmakers leren ondernemers verhalen vertellen

– 21 februari 2020

Elke onderneming heeft een verhaal. Maar ze slaagt er niet altijd in om dat op de juiste manier te vertellen. De Punt gaat een strategische samenwerking aan met specialist Verhalenmakers om in een reeks opleidingen ondernemers handvaten en een structuur aan te reiken waarmee ze hun verhaal op een boeiende manier kunnen opbouwen en gebruiken in hun communicatie.

lees meer…

Duo for a Job sluit missing link op arbeidsmarkt

– 21 februari 2020

Duo for a Job, de organisatie die jongeren met een migratieachtergrond aan betere jobkansen helpt via een coaching traject met 50-plussers, heeft sinds kort haar uitvalsbasis in Gent bij De Punt. “Blij dat we nog wat diversiteit binnenbrengen bij De Punt.”

lees meer…

Op sociale stadssafari in Antwerpen

– 22 januari 2020

Wat mag je verwachten als je een delegatie van 25 Vlaamse en Nederlandse beleidsmakers, onderzoekers, docenten, financiers en andere ondersteuners laat proeven van wat Antwerpen te bieden heeft op vlak van sociaal ondernemerschap? We namen de proef op de som op donderdag 16 januari en kregen wat we verwachtten: krachtige ondernemersverhalen, oprechte verbazing en heel wat getrokken lessen. Een kort verslag...

lees meer…