Nieuwsartikels

De Punt rondt kaap van 100 ondernemers in bedrijvencentrum

– 15 oktober 2019

Drie jaar na de opening van de op de groei getekende nieuwbouw rondt Bedrijvencentrum De Punt de kaap van 100 bewoners, zoals de huurders van bedrijvenruimtes intern steevast worden genoemd. Het is een bonte en mekaar inspirerende mengeling van starters en meer gevestigde bedrijven, van sociaal ondernemers, VZW’s, coöperatieve bedrijven en commerciële bedrijven, en van permanente bewoners en passanten.

lees meer…

Bereikbaarheid en mooie omgeving worden belangrijke troeven voor het Nieuwe Werken

– 15 oktober 2019

Hoe zwaar laten ondernemers en werknemers de bereikbaarheid en de omgeving doorwegen in de beslissing waar ze hun onderneming vestigen of waar ze al dan niet gaan werken? Meer en meer, zo blijkt uit onderzoek.

lees meer…

Autimatic overbrugt met thuiswerk kloof tussen talent en kansen

– 15 oktober 2019

De start-up Autimatic wil met een ambitieuze sociale innovatie werkgelegenheid creëren voor mensen met een autismespectrum stoornis (ASS) en normale tot hoogbegaafdheid. De starter koos voor een flexibele werkomgeving bij De Punt als uitvalsbasis.

lees meer…

E-learning platform mysocialstartup helpt sociaal ondernemers op weg

– 11 oktober 2019

Op het e-learning platform mysocialstartup kunnen pre-startende en startende sociaal ondernemers op eigen tempo en op maat een cursus- en oefenpakket doorlopen dat alle aspecten van sociaal ondernemerschap belicht. Een mini-MBA voor sociaal ondernemers zeg maar, samengebald in 14 uur studie-, werk- en oefentijd.

lees meer…

De Punt lanceert vierde reeks Kick-Off Sociaal Ondernemen

– 29 augustus 2019

Na het succes en de positieve reacties op de eerste twee edities van Kick-Off Sociaal Ondernemen lanceren De Punt en de Sociale InnovatieFabriek in september het derde seizoen van dit opleidingstraject voor starters en pre-starters in sociaal ondernemerschap.

lees meer…