Nieuwsartikels

uug.ai maakt videomonitoring met machine learning intelligent en schaalbaar

– 9 juli 2024

Steeds meer bedrijven en organisaties beginnen zich te realiseren dat ze met video een dataformaat hebben waarmee ze, naast tekst en cijfers, hun bedrijfsvoering kunnen analyseren, beveiligen en verbeteren. Tegelijk ontdekken ze dat videodata verzamelen, bijhouden en analyseren hen op een nieuw niveau van complexiteit brengt. uug.ai, sinds kort bewoner van De Punt, levert vanuit Gentbrugge wereldwijd oplossingen voor de ontplooiing van grootschalige cameramonitoring en -analyse. "Marketing? Doen we voorlopig niet."

lees meer…

Provincie Oost-Vlaanderen koppelt maatwerkbedrijven met reguliere ondernemingen

– 9 juli 2024

Met een subsidie tot 25.000 euro moedigt provincie Oost-Vlaanderen maatwerkbedrijven en reguliere bedrijven aan om samen innovatieve ideeën in de praktijk te brengen.

lees meer…

Tweede Oost-Vlaamse Impactweek biedt met vijftig activiteiten inspiratie voor sociaal-circulaire ondernemers

– 15 september 2023

Van maandag 2 oktober tot vrijdag 6 oktober organiseert de provincie Oost-Vlaanderen haar tweede Impactweek. In meer dan vijftig workshops, speeddates, lezingen, wandelingen of bedrijfsbezoeken kunnen bedrijven en organisaties met interesse of activiteiten in de sociaal-circulaire economie zich informeren, laten inspireren en netwerken.

lees meer…

Wooncoop trekt aan kar van coöperatief wonen in Vlaanderen

– 14 september 2023

Bij de start van de burgerwooncoöperatie wooncoop in 2017 keken de oprichters vijftien jaar ver. Bijna halfweg zijn ze nu, en ze hebben al meer dan enkele stenen verlegd om het concept van coöperatief wonen in Vlaanderen te promoten en te realiseren. Tijdens de Oost-Vlaamse Impactweek, van 2 tot 6 oktober, is er een unieke kans om coöperatief wonen te ontdekken tijdens twee wandelingen die wooncoop organiseert.

lees meer…

Van koopkracht naar deelkracht: De Punt ondertekent mee Green Deal Huren en Delen

– 16 mei 2023

Samen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven ondertekende De Punt zopas de Green Deal Huren en Delen. Met die deal willen de deelnemers de in België aarzelende huur- en deelmarkt beter bekend maken en versterken.

lees meer…