Nieuwsartikels

Het kantoor is dood? Leve het kantoor!

– 26 mei 2020

Deze week nog iemand horen zeggen: “Ik verlang weer naar de file.” Maar er is ook een grote groep gedwongen thuiswerkers die zich nu hardop afvragen waar ze dat kantoor eigenlijk voor nodig hadden.

lees meer…

Drie eenvoudige regels voor virtueel werken

– 26 mei 2020

Het ziet er begin mei naar uit dat velen onder ons nog lang voor een groot deel virtueel gaan moeten werken. Working Apart Together (WAT) wordt voor een stuk het nieuwe normaal. Hoog tijd dus om enkele regels te distilleren uit wat we de voorbije weken noodgedwongen, holderdebolder, en al bij al redelijk succesvol hebben geleerd.

lees meer…

Joris Hessels over Gentbrugge: Misschien is het tof om de cirkel wat kleiner te maken en te zien wat er in die kleine cirkel gebeurt

– 22 mei 2020

Wat is er Gentbrugs aan Gentbrugge? Na vijf afleveringen van de Canvas-serie Gentbrugge plus een extra Corona-aflevering, en nu hij er bijna een jaar woont, heeft Joris Hessels er nog geen antwoord op. Hij weet wel dat hij er wil blijven wonen, en zelfs begraven worden.

lees meer…

Burgerpraat brengt met citizens science project communicatiestijlen in kaart

– 21 februari 2020

De Punt werkt als strategisch partner mee aan een citizen science project van Universiteit Gent dat met behulp van burgers nuances in communicatiestijlen in kaart wil brengen om dan na te gaan of computers met artificiële intelligentie deze nuances ook kunnen aanleren. Deelnemende burgers wordt gevraagd een selfie-video te maken en die te annoteren. In ruil krijgen ze een persoonlijkheidsprofiel van zichzelf en een zeer bruikbare tweedaagse opleiding in het herkennen van persoonlijkheid en gemoedstoestand.

lees meer…

BattMobiel wil met flexibel en elektrisch autodelen idee van eigen wagen uitroeien

– 21 februari 2020

Oprichter Chris de Guytenaer van BattMobiel gaat binnenkort skiën met zijn vijf kinderen. Met een Tesla. “Hoe cool is dat niet?” Hij vertelt de anekdote om aan te tonen hoe BattMobiel zich onderscheidt van andere wagendeelsystemen. “Wij beogen niets minder dan het uitroeien van het idee dat je een eigen wagen moet hebben, die alleen jij gebruikt. Maar dan moeten we tonen dat we ook oplossingen hebben voor mensen met hoge of speciale vervoersnoden (5 kinderen!) en, waarom niet, hoge comforteisen.”

lees meer…