Sociaal-Circulaire Hub Aalst

De Keet schopt Aalst en omstreken een sociaal en circulair geweten

De Keet is de sociaal-circulaire hub van regio Aalst, een samenwerking tussen Stad Aalst, OCMW Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen, Bedrijvencentrum De Punt, The Circular Hub, Kringwinkel Stroom vzw, Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen vzw en HoGent.

De werking spreidt zich uit over de acht steden en gemeenten binnen ‘HANDEL Samen en Sociaal’ (Haaltert, Herzele, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Sint-Lievens-Houtem). De Keet organiseert zelf informerende, ondersteunende en activerende activiteiten en roept haar partners op om hetzelfde te doen. In de regio bestaan al verschillende netwerken voor ondernemers en maatwerkbedrijven, maar De Keet wil hen samenbrengen door activiteiten te organiseren, waarna ze kunnen verder bouwen op elkaars expertise.

De hub werkt vooral rond professionele kledijwitgoed en elektroICT-materiaalmeubilair en optioneel ook verpakkingen. Door in te zetten op de koopkracht van publieke en private organisaties wil de hub circulaire businessmodellen opzetten. Om uitdagingen en onzekerheden op te lossen, wordt CO:KEET opgericht, een circulair acceleratieprogramma dat zich richt tot startups, sociale-economiebedrijven en grote gevestigde bedrijven. In het kader van dat programma organiseert de hub onder andere een regionale hackaton om oplossingen te vinden voor grote economische uitdagingen.

   

De Punt brengt haar ervaring mee met het oprichten en uitbaten van een bedrijvencentrum, om na te gaan hoe De Keet een fysieke plek kan krijgen in Aalst. Er werd al een conceptnota uitgewerkt die de mogelijkheden beschrijft binnen De Gendarmerie, een oude rijkswachtkazerne nabij het station die nu al dienst doet als een verzamel- en ontmoetingsplek voor sociale en activerende initiatieven. We willen binnen het project nu ook bekijken hoe sociaal en circulair ondernemen een blijvende plek kan innemen in het lokale en regionale weefsel.

Laat je ondersteunen

Heb je een circulair idee impact kan creëren in het Aalsterse? Kan je wel wat hulp gebruiken bij de verdere uitwerking? Wij willen je vanuit De Keet graag helpen, dus meld je bij interesse zeker aan via dit formulier.

Blijf op de hoogte

Meer info over De Keet, de sociaal-circulaire hub van regio Aalst, vind je op www.dekeet.be.

Wil je op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen, volg De Keet dan op LinkedIn.

 

De Keet wordt gerealiseerd met financiële steun van ESF-Vlaanderen en Vlaanderen Circulair.

 

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels