Tweede Oost-Vlaamse Impactweek biedt met vijftig activiteiten inspiratie voor sociaal-circulaire ondernemers

Van maandag 2 oktober tot vrijdag 6 oktober organiseert de provincie Oost-Vlaanderen haar tweede Impactweek. In meer dan vijftig workshops, speeddates, lezingen, wandelingen of bedrijfsbezoeken kunnen bedrijven en organisaties met interesse of activiteiten in de sociaal-circulaire economie zich informeren, laten inspireren en netwerken.

Na de eerste succesvolle editie van de Impactweek, in juni vorig jaar, zet de provincie haar reputatie van voorloper in de sociaal-circulaire economie kracht bij met een tweede editie. Met vijftig activiteiten en zestig deelnemende organisaties en bedrijven verdubbelt deze tweede editie alvast in omvang.

De Punt en de Oost-Vlaamse sociaal-circulaire hubs De Keet, Schouder en Sociaal-Circulaire Hub Gent, zeg maar de pioniers van sociaal-circulair ondernemen in de provincie, zijn medeorganisator.

De sociaal-circulaire economie legt de link tussen de duurzaamheid van hergebruik en upcycling van de circulaire economie en de sociale economie, die het intensief handenwerk kan leveren voor productie, logistiek, triage of demontage.

Weefdraden

Sociaal-circulair ondernemen is, bijna per definitie, een netwerkgebeuren en daar ligt tijdens de Impactweek ook de nadruk op. Bedrijven die al actief zijn in de sector kunnen er nieuwe partners vinden, stroomopwaarts of -afwaarts van hun eigen activiteiten. Organisaties of bedrijven die interesse hebben maar niet weten hoe te beginnen, vinden inspiratie, praktijkvoorbeelden en tips.

“Het is boeiend om de weefdraden van die netwerkeconomie te volgen,” zegt bedrijfsadviseur Pieter Werrebrouck van De Punt. “Tijdens de vorige Impactweek en andere activiteiten die we met De Punt organiseerden, ontdekken deelnemers vaak connecties en potentiële partners waarvan ze het bestaan nog niet vermoed hadden.”

Hieronder en hier een kleine greep uit de activiteiten tijdens de vijfdaagse. Maar raadpleeg zeker het volledige programma. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is wel vereist want de meeste activiteiten zetten een maximum op het aantal deelnemers.

Openingsevent

Maandag is De Punt gastheer van het openingsevent van de Impactweek. Het is de ideale gelegenheid om alvast te starten met netwerken, met een hapje en een drankje.

 • Datum: Maandag 02/10
 • Tijd: 17:00 – 19:30
 • Type: Netwerkevent
 • Locatie: Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 te 9050 Gentbrugge
 • Inschrijven

Green Deal Duurzame Zorg in regio Aalst

De Keet, de Aalsterse hub rond sociaal-circulair ondernemerschap en partner van De Punt, organiseert samen met Health Hub Aalst en Zorglab Aalst een workshop rond de Green Deal Duurzame Zorg in de regio Aalst. Grote en kleine zorgverleners, van onthaalmoeder tot ziekenhuis, zoeken in de Green Deal Duurzame Zorg naar samenwerking en kennisuitwisseling. De focus van de workshop ligt op slimme manieren om met materiaal en afval uit de zorgsector duurzame impact te creëren.

 • Datum: Dinsdag 03/10
 • Tijd: 09:00 – 11:30
 • Type: Workshop
 • Locatie: Health Hub Aalst, Capucienenlaan 93A te 9300 Aalst
 • Organisatoren: Health Hub Aalst, Zorglab Aalst, De Keet
 • Inschrijven

Waarheen met rest- en afvalhout?

De Sociaal-Circulaire Hub Gent, van wie De Punt partner is, brengt leveranciers, verdelers, verwerkers en afnemers in de bouw-, renovatie- en andere sectoren samen om hen te inspireren met praktijkvoorbeelden van toepassingen voor rest- en afvalhout. De avond sluit af met speeddates en hapjes. Hout vasthouden!

DUO for a JOB: inclusie is een keuze

DUO for a JOB, dat zopas zijn tiende verjaardag vierde, koppelt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond aan 50-plussers die hen vrijwillig ondersteunen bij hun zoektocht naar werk. Sinds de start gingen er al bijna 6.500 duo’s aan de slag. Zeven op de tien jongeren vinden de weg naar een job, stage of beroepsopleiding. Op de infoavond en speeddate tijdens de Impactweek kan je kennismaken met mentoren, mentees en actieve duo’s. Misschien heb je interesse om zelf mentor te worden?

 • Datum: Dinsdag 03/10
 • Tijd: 16:00 – 20:00
 • Type: Speeddate
 • Locatie: Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 te 9050 Gentbrugge
 • Organisator: DUO for a JOB vzw
 • Inschrijven

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

gepubliceerd op 15 september 2023
< terug naar nieuwsoverzicht
Tijdens de Impactweek en andere activiteiten die we met De Punt organiseren, ontdekken deelnemers vaak connecties en potentiële partners waarvan ze het bestaan nog niet vermoed hadden.
Pieter Werrebrouck, bedrijfsadviseur De Punt