De Punt lanceert vierde reeks Kick-Off Sociaal Ondernemen

Na het succes en de positieve reacties op de eerste drie reeksen van Kick-Off Sociaal Ondernemen lanceren De Punt en de Sociale InnovatieFabriek in september het vierde (en misschien wel laatste) seizoen van dit opleidingstraject voor starters en pre-starters in sociaal ondernemerschap.

Kick-Off Sociaal Ondernemen is een opleidingstraject voor starters en pre-starters in sociaal ondernemerschap. Deelnemers komen aan de start van de opleiding met een pril of minder pril idee, reëel of zelfs fictief. Op het einde van het vijfdaagse traject vertrekken ze met een uitgewerkt en afgetoetst concept.

In zeven workshops doorlopen de deelnemers samen met experts de verschillende aspecten van een degelijk ondernemingsplan: social business modelling, maatschappelijke impact, stakeholder engagement, financieel plaatje en financieringsmogelijkheden, toekomststrategie, en pitchen.

Klankbordmomenten

Een sociaal ondernemer uit de praktijk komt getuigen en tussen de workshops door kan elke deelnemer samen zitten met een coach om haar of zijn oorspronkelijk idee kritisch te bekijken en te verstevigen.

De finale van de opleiding is een individuele presentatie van het uitgewerkt concept, waarin een panel van ervaren sociaal ondernemers en experten feedback geeft op haalbaarheid en tips voor verdere uitwerking.

Naast de kennis en coaching door experts is de interactie met andere deelnemers een van de meest inspirerende aspecten van de opleiding, zo getuigen deelnemers van vroegere trajecten.

“Op korte tijd word je volledig ondergedompeld in sociaal ondernemerschap,” getuigt een alumnus van een van de vorige edities. “Kick-Off Sociaal Ondernemen is de perfecte manier om een sociale onderneming te starten. Alle facetten komen aan bod en de opleiding is zeer praktijkgericht.”

In Oost-Vlaanderen wordt Kick-Off Sociaal Ondernemen georganiseerd door De Punt en de Sociale InnovatieFabriek, met de steun van Syntra Vlaanderen, provincie Oost-Vlaanderen, De Federatie en Verso.

Deze eerste opleiding van de reeks is helaas al volzet, maar er zijn nadien nog opleidingen in Brussel (november – december 2019), Kortrijk (april-mei 2020) en Antwerpen (mei-juni 2020).

Praktisch

Voor de volledige opleiding betaal je maar 220 euro, incl BTW. Snel inschrijven is geboden want het aantal deelnemers wordt beperkt tot twaalf, om de interactie maximaal te bevorderen en om maximaal ruimte te geven voor de 1-op-1 klankbordsessies.

Kick-Off Sociaal Ondernemen
Contact: Pieter Werrebrouck of bel 09 272 79 00

gepubliceerd op 29 augustus 2019
< terug naar nieuwsoverzicht