Kick-Off Sociaal Ondernemen

opleiding sociaal ondernemerschap, kick-off sociaal ondernemenTraject voor sociale (pre)starters

Sociaal ondernemen zit duidelijk in de lift. En dat is volkomen terecht, want sociaal ondernemen is een positief antwoord op allerlei recente maatschappelijke uitdagingen. Allerlei uitdagingen waar meer en meer burgers een oplossing voor willen uitwerken. Maar wat houdt sociaal ondernemen nu precies in? En vooral: hoe begin je eraan? Wat doe je met je idee? Hoe werk je het vervolgens uit? En is het wel haalbaar? Te weinig ondernemers kunnen deze vragen correct beantwoorden. Een opleiding sociaal ondernemerschap is dan ook hard nodig.

Opleiding sociaal ondernemerschap door De Punt

De Punt en de Sociale InnovatieFabriek bieden een opleiding sociaal ondernemerschap aan met de steun van Syntra Vlaanderen en in samenwerking met partners als provincie Oost-Vlaanderen, provincie Antwerpen, De Federatie, Verso, …

Droom jij ervan sociaal te ondernemen? Dan kunnen onze Kick-Offs wellicht iets voor jou betekenen. Onder de naam Kick-Off Sociaal Ondernemen steken we de hand uit naar iedereen die ervan droomt sociaal te ondernemen en zich daarin verder wil verdiepen. Onze Kick-Offs vormen het perfecte voortraject om van jouw sociaal idee een succes te maken.

Kick-Off sociaal ondernemen iets voor jou?

  • Heb je al een sociaal ondernemingsidee? Of wil je er samen met ons een bedenken of verfijnen?
  • Heb je een meer dan gezonde interesse in sociaal ondernemerschap?
  • Wil je misschien ooit aan de slag als sociale ondernemer?

“Ja” geantwoord bovenstaande vragen? Schrijf je dan in voor een inspirerend traject Kick-Off Sociaal Ondernemen in jouw regio. Je vertrekt na afloop met een uitgewerkt en afgetoetst concept.

Opleiding sociaal ondernemerschap – Concreet

De opleiding volg je uiteraard niet alleen. Experts inspireren, coachen en adviseren je onderweg via workshops, praktijkgetuigenissen en klankbordmomenten. Verder doet ook een panel van sociale ondernemers en ondersteuners zijn duit in het zakje.

Wat mag je verwachten van een Kick-Off?

  • In het totaal 40 uur inspiratie, coaching en advies, verspreid over 5 dagen
  • 8 extra workshops rond aspecten van sociaal ondernemen
  • 1 praktijkgetuigenis van een startende sociale ondernemer
  • 5 klankbordmomenten om jouw idee 1-op-1 te verfijnen
  • Ten slotte 1 afsluitende presentatie waarna sociale ondernemers en ondersteuners tips, contacten en feedback delen

Kostprijs?

De 40 uur durende opleiding sociaal ondernemerschap kost amper 220 € (incl. btw). Geef toe, toch een heel sociale prijs.

Deelnemers aan onze Kick-Offs getuigen

“Op korte tijd word je ondergedompeld in sociaal ondernemerschap. De perfecte manier om een sociale onderneming te starten. Alle facetten komen voldoende aan bod en de opleiding is voldoende praktijkgericht.” (Antwerpen)

“Toen ik te horen kreeg dat ik een enorm kapitaal nodig had om mijn idee te doen slagen, was ik even in shock. Gelukkig zocht de lesgever samen met de rest van de groep naar een haalbaar alternatief voor mij.” (Kortrijk)

“Ik vertrek met een realistisch plan. Ons project heeft een enorme boost gekregen.” (Gent)

Wanneer een Kick-Off in 2020?

Meer info nodig?

Geïnteresseerd in Kick-Off Sociaal Ondernemen, onze laagdrempelige opleiding sociaal ondernemerschap? Neem dan snel contact op met Pieter Werrebrouck of bel 09 272 79 00 om je in te schrijven. Doe dat inderdaad snel, want er zijn maar 15 plaatsen per traject beschikbaar. Die zijn trouwens altijd heel vlug ingenomen.

 

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels
"Ik vertrek met een realistisch plan. Ons project heeft een enorme boost gekregen." (Gent)