De Punt en HOGENT organiseren opleidingsprogramma circulair ondernemen voor KMO’s

De Punt en HOGENT organiseren van einde april tot einde juni een hybride (online en live) en gecondenseerd opleidings- en coachingprogramma voor KMO’s die de stap willen zetten naar circulair ondernemen.

Ook KMO’s geraken overtuigd van de nood aan duurzaam en circulair ondernemen, uit eigen overtuiging of onder druk van hun klanten. Maar hoe begin je eraan als kleinere onderneming? En is er naast de overtuiging ook een business case te maken?

De Punt en het Research Centre for Sustainable Organizations van HOGENT bieden in twee live bijeenkomsten en zes online sessies voor een beperkte groep ondernemers een opleiding in de basics en individuele coaching voor een circulair businessmodel op maat van het eigen bedrijf.

Op 27 april starten de twaalf deelnemers met een live bijeenkomst waarin ze aan de hand van bestaande cases en met elkaars inspiratie nadenken over de eigen strategie.

Daarna volgen vier online sessies, telkens van 12u tot 14u, over de bouwstenen van een circulaire aanpak, van strategie en verdienmodellen tot organisatie en marketing.

Met die bagage komen de deelnemers op 1 juni een tweede keer live samen om een hele namiddag met het circulaire businessmodel framework aan hun eigen case te werken onder begeleiding van coaches.

In de weken erna werken ze hun business case uit, met individuele online begeleiding door een coach. Vanaf half juni presenteren ze de business case, ook online.

Donderdag 22 juni krijgen de deelnemers hun certificaat en kunnen ze napraten en verder netwerken met een glas.

Meer informatie:

HOGENT

Inschrijven

Inschrijvingen zijn beperkt tot twaalf deelnemers, om maximale interactie en individuele begeleiding mogelijk te maken.
De prijs voor deelname bedraagt €300 (excl. btw) dankzij de steun van VLAIO.
Inschrijven of vragen over de opleiding: via mail naar Pieter Werrebrouck.

gepubliceerd op 13 april 2023
< terug naar nieuwsoverzicht