Sociaal-Circulaire Hub Gent

Meer kansen voor sociale tewerkstelling door meer circulaire economie in Gent

Sociaal-Circulaire Hub Gent is een samenwerking tussen Stad Gent, HoGent, Arteveldehogeschool, Ateljee vzw, Labeur vzw, Compaan-Con Brio vzw en De Punt nv.

Om burgers en bedrijven te sensibiliseren, vertrekt deze hub vanuit concrete praktijken en inzichten. De informatie die daaruit voortkomt, verspreiden de partners via sociale media, omdat zij daar al een groot bereik hebben en vanuit Stad Gent vertrekken er verschillende nieuwsbrieven. Om netwerking te stimuleren, organiseren de partners verschillende digitale en fysieke netwerkactiviteiten waarin geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten en expertise kunnen verwerven en delen. De deelnemers, die zowel bedrijven uit de reguliere economie als uit de sociale economie zijn, kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan inspiratiesessies, durf-te-vragensessies, pitches en workshops.

De hub zet daarnaast werkgroepen op om nieuwe initiatieven te helpen ontwikkelen en implementeren en daarbij sociale impact realiseren. De partners willen de deelnemende initiatieven vooral ondersteuning op maat aanbieden en kijken al uit naar nieuwe samenwerkingen.

Ten slotte zetten de partners in op actieve, gerichte dienstverlening voor (piloot)projecten waarin sociale-economiebedrijven een centrale rol hebben. Zij hebben daarbij concrete initiatieven voor het hergebruik van materialen uit de bouw en het verwerken van reststromen uit houtproductie.

De Punt zet haar kennis, ervaring en netwerk in om sociale en reguliere ondernemingen te inspireren en te ondersteunen. We zijn betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van bijeenkomsten en evenementen, maar ook bij de begeleiding van beloftevolle concepten en (piloot)projecten.

Laat je ondersteunen

Heb je een circulair idee dat sociale tewerkstelling kan creëren in Gent? Kan je wel wat hulp gebruiken bij de verdere uitwerking? Wij willen je vanuit de Sociaal-Circulaire Hub Gent graag helpen, dus meld je bij interesse zeker aan via dit formulier.

Blijf op de hoogte

Volg de Sociaal-Circulaire Hub Gent op LinkedIn en op Facebook.

 

Sociaal-Circulaire Hub Gent wordt gerealiseerd met financiële steun van ESF-Vlaanderen en Vlaanderen Circulair.

 

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels