Evenement “Circulair en Sociaal, het Nieuwe Normaal?”

Op woensdag 3 april organiseert De Punt met tal van partners het evenement “Circulair en Sociaal, het Nieuwe Normaal?”.

De doelgroep voor het netwerkevent is breed: van ondernemende burgers, over pre-starters, tot starters en grote ondernemingen die hun sporen al verdiend hebben in circulair of sociaal ondernemen of ervan willen proeven.

“Ook burgers met belangstelling voor circulair en sociaal ondernemen zijn welkom,” zegt bedrijfsadviseur Pieter Werrebrouck van De Punt, die samen met oprichter Gert Linthout van Mic Mac Minuscule, een platform voor circulaire, tweedehands kinder- en babykleding, het event organiseert.

Burgers zijn belangrijk omdat zij vaak de doelgroep zijn van circulaire en sociaal ondernemers, maar ook omdat wel wat circulaire en sociale projecten starten vanuit een burgerinitiatief.” “We mikken in het bijzonder op mensen die interesse en goesting hebben in circulair en sociaal ondernemen, maar die voelen dat ze nog wat omkadering of inspiratie of een duwtje in de rug nodig hebben. Dat kunnen evengoed gevestigde ondernemers zijn, die aansluiting zoeken bij het gedachtegoed van circulair en sociaal ondernemen. Of (pre)starters die de sprong naar ondernemerschap willen wagen en daarbij impact willen creëren.”  

“En vooral ook ondernemers die al actief zijn in circulair of sociaal ondernemerschap willen we de boodschap brengen: circulair en sociaal zijn het nieuwe normaal. Jullie hebben als pioniers misschien moeten opboksen tegen vooroordelen, maar vandaag blijkt dat jullie de voortrekkers waren van wat een brede beweging aan het worden is. Circulair en sociaal ondernemerschap staat vandaag op de agenda.” “Bij elk netwerkevent met sociaal en circulaire ondernemers merken we dat de ondernemers door contacten met gelijkgezinden een boost van vernieuwde energie krijgen. Vaak kiemen er ook nieuwe ideeën of is zo’n event de aanzet voor nieuwe samenwerkingsverbanden,” vult Gert Linthout van Mic Mac Minuscule aan. Hij spreekt uit ervaring. Bij De Punt vond hij De Biotoop, een kinderdagverblijf en circulair atelier voor kindermeubilair. Samen met twee andere partners en ondersteund door de provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelden ze onder meer een bouwset voor kinderen, de Oneindige Stad.  
Biotoop - De Oneindige Stad

De Biotoop – De Oneindige Stad

  Het programma voor het event op 3 april is nog in volle ontwikkeling. Er komen al zeker vele interessante cases uit de praktijk aan bod, waaronder Redo Papers, Studio AMA, Mic Mac Minuscule, … Verschillende relevante maatschappelijke thema’s en sectoren komen daarbij aan bod, vaak op een interactieve en heel praktische manier. Deelnemers zullen kunnen voelen, proeven en uiteraard zien wat er leeft en mogelijk is met textiel, hout, voeding, … Keynote Piet Colruyt zal zijn ervaring en kennis delen rond circulair en sociaal ondernemen. Politici Bram Van Braeckevelt (schepen sociale economie Stad Gent) en Kurt Moens (gedeputeerde sociale economie provincie Oost-Vlaanderen) zullen hun visie delen aan de hand van enkele stellingen. De Punt showt op die dag ook zijn gloednieuw ingerichte circulaire co-working space, als oplossing voor beginnende ondernemers die nog niet meteen een voltijds kantoor nodig hebben. Partner in dit verhaal is Health2Work, waarvan Douwe Jan Boersma oprichter is. Hij richtte in Friesland recent ook Opnieuw op, dat circulair kantoormeubilair produceert en er sociale tewerkstelling aan koppelt. Hij zal ook aanwezig zijn om zijn inspirerende verhaal te delen.

Noteer

Noteer dus alvast: namiddag van woensdag 3 april. Heb je belangstelling om er bij te zijn en wil je als eerste de uitnodiging ontvangen? Contacteer Pieter Werrebrouck.

gepubliceerd op 26 februari 2019
< terug naar nieuwsoverzicht