Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Testimonial Sabien Windels

ROOF FOOD (foto Karel Uyttendaele), dat via de daktuin ook letterlijk vergroeid is met De Punt, vierde dit jaar haar vijfde verjaardag. Het groen achter onze oren zijn we gaandeweg kwijtgeraakt, onze groene vingers hebben we gelukkig nog steeds.

Vijf jaar geleden begon ik met veel enthousiasme en een gezonde brok naïviteit aan het ROOF FOOD avontuur. De stad eetbaar vergroenen en mensen in verbinding met brengen met natuur en voeding, daar deed – en doe – ik het voor.

Maar de weg naar Rome is lang. De laatste vijf jaar waren dan ook de grootste leerschool uit mijn leven; een persoonlijke en professionele ontdekkingsreis met veel vallen en opstaan.

Tijdens de lockdown periode kreeg ik de kans om stil te staan bij alles wat zich de laatste jaren had afgespeeld. Na veel momenten van reflectie en inzicht, maakte ik uiteindelijk nieuwe keuzes. Bewuste keuzes waar zowel de organisatie als ikzelf beter van worden. Het maken van keuzes vergt moed, realiteitszin en een bewustzijn over wat je echt belangrijk vindt.

Ik liet me bijstaan in deze ontwikkeling door Happonomy, een organisatie die waardegedreven ondernemers helpt om hun missie op een realistische manier in de praktijk te brengen.

Ik heb beslist om mijn verhaal met jullie te delen. Ik geloof dat het delen van onze kwetsbaarheden ons vooruit kan helpen in deze soms verwarrende en onzekere tijden.

Het komende jaar breng ik jullie een tiendelige reportage over mijn parcours als onderneemster. Lees hier mijn eerste verhaal: een terugblik op vijf jaar ROOF FOOD.

Deze reportage is mede tot stand gekomen dankzij Happonomy en Vlaanderen Circulair.

Warme groet, Sabien

gepubliceerd op 7 oktober 2020
< terug naar nieuwsoverzicht