Ook jij kan sociaal ondernemen

Infosessies over sociaal en inclusief ondernemen van De Punt
De infosessies over sociaal en inclusief ondernemen dompelen je onder in een wereld van inspiratie
In opdracht van de Startersfabriek organiseren De Punt en de Sociale InnovatieFabriek infosessies over sociaal en inclusief ondernemen. Bedoeling is om Gentse burgers te inspireren. Pieter Werrebrouck (De Punt) en Kaat Peeters (Sociale InnovatieFabriek) dompelen je gedurende 2,5 uur volledig onder in de wereld van sociaal ondernemen. Je mag rekenen op tonnen inspiratie via heel wat praktijken én een live getuigenis van een ijzersterke Gentse case.

Verloop van de infosessies over sociaal en inclusief ondernemen

In elke sessie zal een andere Gentse sociaal ondernemer zijn/haar ervaringen komen toelichten en je zo meenemen in de brede mogelijkheden rond sociaal ondernemerschap. Nadien ga je aan de thematafels interactief aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de stad Gent nastreeft.
Wil jij ook in de voetsporen treden van Helena Gheeraert (Wonky), Sander Vandenberghe (Cargo Velo), Paulien Verhaest (BLOMMM) en vele andere Gentse sociale helden? Kom dan zeker naar één van onze infosessies!

Praktijkgetuigenis van Jonas Malisse

De praktijkgetuigenis voor de eerste sessie, die in bedrijvencentrum De Punt plaatsvindt, is sinds kort bekend. Jonas Mallisse is sociaal ondernemer, oprichter en Country Manager van Too Good To Go België, de app die samen met lokale handelaren en consumenten de strijd aangaat tegen voedselverspilling. Zo werden in Gent al 10.000 maaltijden gered van de vuilnishoop in amper vier maanden tijd.

De app werd dit jaar ook uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle start-ups van België (Bloovi). Jonas runt ook Fair and Square, een sociale start-up die zich inzet voor women empowerment en social development. Met een textielatelier in Pondicherry (India) produceren ze 100% ethisch en ecologisch verantwoorde tote- en string bags.

Gratis infosessies over sociaal en inclusief ondernemen

De gratis infosessies op drie verschillende data en locaties zijn de eerste stap in een begeleidingstraject voor sociaal en inclusief ondernemen dat De Punt en de Sociale Innovatiefabriek ontwikkeld hebben in opdracht van de Startersfabriek.

Extra informatie

Ben je geprikkeld om aan een infosessie deel te nemen? Schrijf je dan in via een van de onderstaande links. * De Punt: dinsdag 13 november | 9.30 – 12.30 | Inschrijven * Parnassus: maandag 26 november | 17.00 – 20.00 | Inschrijven * De Krook: woensdag 5 december | 14.00 – 17.00 | Inschrijven

gepubliceerd op 4 januari 2019
< terug naar nieuwsoverzicht