I Like Media kiest De Punt als vaste stek in Gent

De Punt en I Like Media, een collectief dat opleidingen en advies geeft over digitale communicatie, gaan een strategische samenwerking aan. Als eerste stap in die samenwerking organiseert I Like Media in het voorjaar van 2020 een reeks van vijf workshops in De Punt.

“Wij zijn een collectief van negen freelance communicatietrainers dat organisaties op weg helpt met hun digitale communicatie,” zo stelt I Like Media zichzelf voor.

De negen hebben elk behoorlijk wat kilometers op de teller in diverse domeinen van digitale communicatie, van strategie over sociale media en video tot zoekmachineoptimalisatie en e-mail marketing.

Ze organiseren dagopleidingen en praktische workshop, telkens rond een welbepaald thema, over heel Vlaanderen. De basisinsteek van I Like Media is dat digitale communicatie niet ingewikkeld, technisch, tijdrovend of duur hoeft te zijn. Het doel van de opleidingen en workshops is dat cursisten na de opleiding zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

In de dagopleiding I Like Video, bijvoorbeeld, leren cursisten hoe ze een storyboard maken aan de hand van de doelstellingen die ze voor ogen hebben, hoe ze filmen met hun smartphone en hoe ze uiteindelijk een video monteren met een gratis app op hun smartphone.

Synergie

Bedrijfsadviseur Pieter Werrebrouck van De Punt ziet in de samenwerking een mooie synergie: “I Like Media had nog geen vaste locatie in Gent en ze waren onder de indruk van ons bedrijvencentrum en de infrastructuur en praktische omkadering die De Punt kan bieden. Wij waren op zoek naar een sterke inhoudelijke partner rond thema’s waar onze ondernemers wakker van liggen. Vandaar de samenwerking, die we vanaf 2020 in gang zullen steken.”

De Punt en I Like Media vliegen er vanaf voorjaar 2020 meteen in met een serie van vijf dagopleidingen die goed aansluiten bij de praktische vragen van de klanten van De Punt rond digitale communicatie. De opleidingen staan overigens ook open voor passanten bij De Punt en voor Starterslaboranten:

  • 18/02/2020 – 09:30 I Like Facebook
  • 20/02/2020 – 09:30 I Like Video
  • 20/03/2020 – 09:30 I Like Contentstrategie
  • 19/05/2020 – 09:30 I Like Instagram
  • 22/09/2020 – 09:30 I Like Mailchimp

Om de opleidingen voldoende hands-on te kunnen maken, is het aantal cursisten beperkt tot twaalf voor elke opleiding. Een dagopleiding kost 260€.

Inschrijven voor de dagopleidingen kan op deze pagina.

gepubliceerd op 19 december 2019
< terug naar nieuwsoverzicht