“Een kind ziet twee wolven vechten met elkaar”

Met “Story_Of_The_Wolf” verdient Sven Van wettere alvast een prijs voor originele en intrigerende bedrijfsnaam. Er is goed over nagedacht: er zit een verhaal achter, en het verhaal klopt, tot en met het gebruik van underscores _, als verbindend element. En voor wie nog twijfelt, “Story_Of_The_Wolf is geen wolvenverhaal, of toch niet helemaal.”

Bij De Punt beschouwt hij zich nog als passant. “Een veilige plek, met een ideale combinatie tussen gemoedelijkheid en professionaliteit.”

Story_Of_The_Wolf, of S_O_T_W, is in de zomer van 2017 van start gegaan. Als activiteit in bijberoep, want Sven werkt sinds midden jaren ‘90 voltijds voor het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), een onderzoeksinstelling van de Vlaamse overheid. Hij groeide er door tot HR Business Partner voor management en de meer dan 600 personeelsleden.

“Met Story_Of_The_Wolf profileer ik me als coach, trainer en HR adviseur. Ik sta klaar voor zowel individuen, ondernemingen als lokale besturen. Ik vertrek vanuit hun goesting om beter te doen en help hen daarbij” vertelt Sven.

Verbinding

Story_Of_The_Wolf biedt zowel individuele coaching als teamcoaching aan net als trainingen en coaching rond stress en burn-out. “De jongste tijd merk ik ook een groeiende nood aan trainingen rond verbindende communicatie. De underscores tussen S_O_T_W wijzen op die verbinding, in het coachingproces en tussen mensen in organisaties.”

“Mijn doelgroep is zeer divers, van banken en lokale besturen tot recent nog de energiedistributeur Fluvius. Ik doe geen actieve prospectie, omdat ik dus voltijds werk bij ILVO. Mensen vinden me via de website en mond-aan-mond. Laatst werd ik gecontacteerd via iemand die een workshop bij De Punt in Gent had gevolgd en mijn bedrijfsnaam interessant genoeg vond om mij te contacteren.”

Story_Of_The_Wolf maakt gebruik van bestaande methodieken en van methodieken die Sven samen met Wim Rombaut ontwikkelde. “Zo is er het PACE model dat Presteren en Pauzeren verbindt met Authentiek, Constructief en Enthousiast denken en doen. Alles staat netjes beschreven in het boek ‘Focus via PACE’ van auteur Wim Rombaut, een boek dat mensen wil aanzetten tot nadenken over hoe we onszelf en anderen kunnen helpen om te gaan met de hectiek van alledag en een teveel aan prikkels.”

“PACE opleidingsdagen gaan trouwens altijd door in De Punt. Dan maak ik gebruik van een grote vergaderzaal op de vierde verdieping. Een heel eigen en speciale methodiek is de S_O_T_W analyse, die natuurlijk verwijst naar Story_Of_The_Wolf, maar ook naar de klassieke SWOT-analyse die sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen voor een bedrijf of organisatie in kaart brengt. “Met de S_O_T_W analyse wil ik de focus leggen op sterktes, kracht en opportuniteit, of noem het talent en goesting, als constructief antwoord op de bedreigingen en zwaktes die binnen een klassieke SWOT soms teveel aandacht krijgen.”

Arbed

Ook maakt Sven graag gebruik van storytelling. “Het is maar door verhalen te beluisteren en te vertellen dat mensen echt tot beleven komen en dat ik ze kan helpen die wolf te zijn die ze voor zichzelf in hun verhaal durfden te dromen.”

“Mijn band met De Punt begint trouwens ook met een verhaal. Mijn grootvader zaliger heeft 45 jaar lang op deze site bij Arbed gewerkt als schilder. Hij vertelde dat hij in zijn loopbaan heel de fabriek wel vijftien keer had geschilderd. Dat ook ik hier nu mag rondlopen en werken vind ik bijzonder.”

“De Punt en de co-working ruimte zijn voor mij een veilige plek en toevluchtsoord, waar ik zo goed als wekelijks passeer. Straks doe ik hier een coaching in een vergaderruimte; morgen geef ik een opleiding in een van de grotere vergaderzalen.”

“Het was op de eerste plaats belangrijk voor mij om een fysiek en mentaal onderscheid te kunnen maken tussen privé, bijberoep en hoofdberoep. Ik heb hier mijn administratief adres en ook mijn post komt hier toe. Als ik op mezelf wil werken, kan ik gebruik maken van de co-workingspace, maar evengoed kan ik snel coaching- of trainingsruimtes huren.”

“De mensen van De Punt zijn bijzonder correct en punctueel in hun opvolging. Als bezoekers die ik opvolg als loopbaanbegeleider zich aanbieden aan het onthaal worden zij steeds correct geïnformeerd en netjes tot bij mij begeleid. En als een pakketje wordt afgeleverd dan krijg ik een mailbericht zodat ik weet dat ik tijd moet maken om het af te halen. Alles simpelweg perfect georganiseerd!”

“Maar naast dat praktische is er ook de sfeer: een ideale combinatie tussen gemoedelijkheid en professionaliteit. De open space beneden geeft je een gevoel in een dynamische omgeving te zijn, waar vanalles kan gebeuren. Een terrasgevoel, maar dan binnen.”

gepubliceerd op 26 april 2019
< terug naar nieuwsoverzicht