Coworking Gent? De Werkplek, coworking space van De Punt

Geïnteresseerd in coworking in Gent? Dan heeft De Punt goed nieuws voor jou. In de eerste week van april 2019 opent De Punt De Werkplek versie 2.0, een gloednieuw ingerichte coworking space waar nomadische werkers en mensen die maar af en toe een werkplek nodig hebben, terechtkunnen in flexibele formules. Bij de inrichting van De Werkplek besteedde De Punt samen met specialist Health2Work extra aandacht aan ergonomie en het gebruik van circulaire materialen. Flexwerken of coworking in Gent is aan een opmars bezig. Toenemende filedruk doet de vraag naar gemakkelijk bereikbare, flexibel boekbare en degelijk ingerichte werkplekken stijgen. Werk is ook aan het evolueren. Mensen zoeken, noodgedwongen of uit keuze, naar oplossingen waarin ze gezin en werk, vaste job en ondernemerschap of deeltijds werk flexibel kunnen combineren.

Coworking in Gent? In De Werkplek natuurlijk, coworking space van De Punt

In het begin vullen veel mensen dit nieuwe werken vaak nog in met thuiswerken. Maar dit blijkt toch niet altijd de beste oplossing. “Sinds ik een tijd geleden voltijds zelfstandige geworden ben, werkte ik meestal van thuis uit. Maar soms mis ik dat fijne gevoel van: Ik ga naar mijn werk,” zegt An Boone, de oprichtster van Mr. Manchette, een jong Belgisch merk van trendy, exclusieve en ecologische mannenhemden. Zij plant vanaf maart regelmatig gebruik te maken van de coworking space De Werkplek. “Ik ben veel op verplaatsing bij klanten. Tussendoor werkte ik dan thuis, maar dat geraakte ik beu,” vertelt Bart Kersschot van Bedrijfskracht, een bedrijfsadviseur voor de groensector. “Ik gebruik nu De Werkplek als vaste stek voor coworking in Gent en voel me een stuk georganiseerder.”

Het komt vaak terug in gesprekken met flexwerkers: de drang om meester te zijn van de eigen tijd, maar tegelijk de nood aan een minimum aan discipline en vaste omkadering.

Coworking Gent? Welkom in de Werkplek, coworking space van De Punt

De Werkplek in opbouw (februari 2019)

De Werkplek, coworking space, coworking Gent in De PuntVoor De Punt is de coworking space een logisch sluitstuk van zijn kernmissie. “We willen ondernemerschap stimuleren door onder meer startende ondernemers flexibele oplossingen aan te bieden in hun aanloopfase,” zegt directeur Piet Lietaer. “Voor een starter, en zelfs voor eenmanszaken die al een tijd bezig zijn, is de huur van een vast kantoor vaak een te grote kost. Met De Werkplek bieden wij alle voordelen van een gestructureerde en georganiseerde werkomgeving zonder de vaste kost. Tegelijk hebben ondernemers in De Punt het perspectief dat ze naadloos en flexibel kunnen doorgroeien naar de permanente oplossing van een vast kantoor als ze daar klaar voor zijn. Of zelfs tijdelijk, als we daar de ruimte voor hebben.”

Dat beamen ook gebruikers van De Werkplek, dé plek voor aangename coworking in Gent. “Ik heb nu niemand in dienst, maar als dat er ooit van zou komen, zou ik een vast kantoor in De Punt overwegen,” zegt Bart Kersschot van Bedrijfskracht. “We hebben nu twee stagiairs, waardoor de coworking space wat minder praktisch was,” vertelt Ines Maroye van communicatiebureau Graviteit. “De Punt heeft meteen een oplossing aangeboden waarin we tijdelijk een kantoor kunnen huren.”

De Werkplek ontwerptekening

De Werkplek, coworking space GentCoworking space De Werkplek biedt voor 290 euro per maand onbeperkte 24/7 toegang tot de werkruimte. Voor 100 euro per maand boek je anderhalve dag of drie dagdelen per week. Koffie, wifi, poetsdienst, verwarming, elektriciteit en gebruik van de gedeelde keuken en refter zijn inbegrepen. Flexwerkers kunnen ook gebruikmaken van het ruime aanbod aan faciliteiten en administratieve diensten van De Punt. Fietsen zijn gratis voor occasioneel gebruik. Het onthaal werkt van 8 tot 18 uur ook voor de flexwerkers in onze ruimte voor coworking in Gent. Wie klanten wil ontvangen, kan dat in de patio doen of, als het iets formeler moet, in een gehuurde vergaderzaal.

“Het professionalisme en de schaalgrootte zijn echte voordelen van De Punt.”

“Het professionalisme en de schaalgrootte zijn echte voordelen van De Punt,” zegt Herman Janssens van Brein & Branie. “Alles waar je je aan kunt ergeren in een kantooromgeving, hebben zij geprofessionaliseerd.” Boven op de professioneel georganiseerde werkomgeving biedt De Punt nog de flinke bonus dat de omgeving inspirerend werkt voor ondernemerschap, zeggen verschillende gebruikers. “De Punt is een biotoop voor sociaal geëngageerd ondernemen, en dat trekt mij aan,” zegt Geert Vermijlen van Neowind. “Je kan je focussen op je eigen werk, maar dan in een omgeving waar je gelijkgezinden tegenkomt,” vindt Karel Lootens van Wooncoop.

Inrichting coworking space De Werkplek samen met Health2Work

Voor de nieuwe inrichting van zijn coworking space De Werkplek werkte De Punt samen met Health2Work, een van de grotere specialisten op het gebied van werkplekergonomie in België en Nederland. Health2Work biedt zowel advies als meubilair, hulpmiddelen en software die de ergonomie van een werkomgeving moeten verhogen. “Health2Work specialiseert zich in het voorkomen en het oplossen van fysieke gezondheidsklachten in werkomgevingen,” zegt de Friese oprichter en algemeen directeur Douwe Jan Boersma. Zien bedrijven investeringen in een ergonomische werkomgeving dan nog niet vaak als een kost? “Wat is tevreden en productief personeel waard?” kaatst Douwe Jan terug. “Zoals de Engelsen zeggen: Penny wise pound foolish.

Aangename coworking Gent in De Punt in Gentbrugge
Lampenkappen gemaakt van petflessen

Wij kunnen objectief de link aantonen tussen gezond werken en jobtevredenheid en productiviteit. Er zijn daar ondertussen ook voldoende wetenschappelijke studies over. Om die overtuiging kracht bij te zetten, mogen onze klanten ons meubilair dertig dagen proberen.” Voor De Werkplek van De Punt ontwierp Health2Work een zeer aangename ruimte voor coworking in Gent, met onder meer verstelbare bureaus, waar je ook staand aan kan werken. Samen met De Punt besteedde de ontwerper ook bijzonder aandacht aan het gebruik van circulaire materialen. Zo zijn de lampen gemaakt uit gerecycleerde PET-flessen. “We hadden meteen een goede klik en samenwerking met de mensen van De Punt,” vertelt Geert Vindevogel, zaakvoerder van Health2Work in België. “De Werkplek is tot stand gekomen in echte co-creatie.”

April 2019: de start van een aangename coworking in Gent

In de eerste week van april opent De Punt De Werkplek op een feestelijke manier. Bezoekers kunnen proeven van de nieuwe coworking space met rondleidingen en een gratis dagdeel. De Punt organiseert rondleidingen door het gebouw en informatiesessies en workshops over gezond en ergonomisch werken door Health2work. Op zoek naar coworking in Gent? Je hebt die gevonden.

Wil je kennismaken met De Werkplek?

 

gepubliceerd op 28 maart 2019
< terug naar nieuwsoverzicht