Bedrijfskracht vindt in De Punt passende no-nonsense sfeer

Bart Kersschot houdt het graag no-nonsense en duidelijk. Bedrijfskracht. Voilà. Dat ging de naam van zijn bedrijf worden. Zijn initialen zaten erin en meteen ook de meest eenvoudige bewoording van wat hij zijn klanten bijbrengt. In De Punt, waar hij regelmatig een plek huurt in de co-workingspace De Werkplek, vindt hij diezelfde sfeer. “Geen hipstergedoe. Gewoon.”

Bart houdt ook van focus. Hij richt zich als adviseur en helpende hand exclusief op de groensector. Bedrijfskracht levert projectbegeleiding, tijdelijk bijstand bij het management, een klankbord en kennis en data-expertise voor onder meer kwekers, groenhandelaars, gemeenten, adviseurs in groenbeheer. Het zijn meestal middelgrote bedrijven die in een groeifase zitten.

Is er dan op de Belgische markt ruimte voor zo’n gefocuste dienstverlening? “Er zijn wel adviseurs in de groensector, maar die leveren meestal enkel technische diensten,” vertelt Bart. “Ik leg mij toe op het bedrijfseconomische en op verandering: ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten, betreden van nieuwe markten, procesaanpassingen die nodig zijn als het bedrijf een certificaat wil behalen, zulke zaken.”

Portugal

“De keuze voor de groensector lag zo voor de hand als wat,” zegt Bart. “Mijn familie zit al vijf generaties in het groen, van de productie tot de handel van planten. Ik groeide op tussen de boomkwekerijen en elke studentenjob en hobby had wel iets met groen te maken. ”

“Ik studeerde bio-ingenieur, volgde bijkomende opleidingen in management en procesoptimalisatie en ben zelf bedrijfsleider geweest van kwekerijen in Portugal en België. Ik ken de sector dus wel, en heb een groot respect voor groene ondernemers.”

Twee jaar geleden startte Bart, met vijftien jaar ervaring op zak, Bedrijfskracht. “Initieel richtte ik me alleen op kwekers. Maar er zijn er niet danig veel middelgrote in die sector en de hele grote rekruteren zelf. Dan ben in snel beginnen uitbreiden naar alle bedrijven en organisaties in de groensector. In het begin had ik een beperkt aantal klanten; nu voortdurend een acht- a tiental.”

“Tot nu toe werkte ik met Bedrijfskracht enkel in België, maar met mijn internationale ervaring ligt het voor de hand dat ik op termijn ook opdrachten buiten België aanneem.”

Bart noemt zichzelf zonder complexen een groentje. “Ik geloof in de kracht van bloemen, planten en groen voor een gelukkige, gezonde en leefbare maatschappij. Er is ook veel aan het veranderen in hoe mensen met groen omgaan.” Maar hij is ook realistisch. “Puur ecologisch werken lukt nog niet altijd.”

Co-workingspace

Bedrijfskracht bestaat voorlopig enkel uit Bart Kersschot. “In het begin werkte ik van thuis uit als ik niet op verplaatsing was, maar ik geraakte dat beu. Na wat rondzoeken ben ik in De Punt terecht gekomen. De sfeer en de andere bedrijven in De Punt passen perfect bij mijn wereld.”

“Ik woon in Wetteren, dus is de bereikbaarheid super. De prijs is heel OK. Door regelmatig naar de co-workingspace te komen, werk ik nu georganiseerder. Ik kan hier altijd terecht, ook in het weekend, en als ik klanten wil ontvangen, huur ik hier heel gemakkelijk een vergaderzaal.”

“Zolang ik niemand op de payroll heb, is dit een perfecte oplossing voor mij. Op termijn, als Bedrijfskracht groter wordt, zie ik mij hier nog wel een kantoor huren.”

gepubliceerd op 1 april 2019
< terug naar nieuwsoverzicht
In het begin werkte ik van thuis uit als ik niet op verplaatsing was, maar ik geraakte dat beu. Na wat rondzoeken ben ik in De Punt terecht gekomen. De sfeer en de andere bedrijven in De Punt passen perfect bij mijn wereld.
Bart Kerscchot - Bedrijfskracht