“Verhuis naar De Punt heeft mijn arbeidsvreugde opgekrikt”

Aaron De Keyzer
Fotograaf en decorontwerper Aaron De Keyzer vond zijn stek in De Punt

Toeval bestaat niet, je lokt het uit. Creatieve duizendpoot Aaron De Keyzer wist twee min of meer toevallige ontmoetingen om te buigen in gebeurtenissen die zijn loopbaan en leven zouden veranderen.

Aaron De Keyzer studeerde een tijd lang fotografie, staat samen met vrienden aan de wieg van de VZW Anamma, die het Copacobana Festival in het Rozebroekenpark organiseert, dit jaar aan zijn achtste editie toe, en die daarnaast ook het restaurant Copa Café startte en het festival Dansen in ’t Park overnam. Aaron is ook nog vennoot in de meubelontwerp- en productie-atelier vormen.be. Hier vind je Aarons website.

Voor de festivals en het restaurant heeft hij vandaag minder tijd. Want goed drie jaar geleden veranderde een eerder toevallige vraag zijn leven.

“Ik werkte bij het Gentse theatergezelschap Ontroerend Goed in de productie en kwam daar in contact met decorbouwers. Op een dag vroeg een vriend me of ik de decors wilde maken voor de videoclip van een band waarin hij speelde. We maakten de videoclip en niet lang daarna werd die band, Oscar and the Wolf, heel bekend.”

“Plots begonnen de telefoons binnen te lopen: Of ik het zag zitten om decors te bouwen voor videoclips, televisieseries en reclamefilmpjes.”
“Nu, drie jaar later, leg ik me vooral toe op decors voor reclamefilmpjes. Die zijn kort en krachtig en daar kan je vaker gekkere ideeën in kwijt dan in andere genres.”

Hoe gaat dat alles in zijn werk?

“Hoe gaat dat in zijn werk? Een reclamebureau bedenkt een campagne. Een regisseur maakt een videoscript en op basis daarvan neemt het productiehuis contact op met mij. Ik bepaal dan samen met de regisseur het algemene beeld van de clip, aan de hand van mood boards en schetsen. Als er akkoord is over dat beeld ga ik aan de slag om het te realiseren.”

“Het kan zijn dat voor de uitwerking van het beeld een timmerman nodig is, een naaister, een schilder, en dat we verschillende rekwisieten nodig hebben. Voor het productiehuis ben ik de one stop shop aannemer voor al die jobs.”

“In de reclame heb ik mijn naam gemaakt en mijn markt gevonden. Sinds kort heb ik iemand in dienst. Nu wil ik stilaan uitbreiden naar evenementen, theater, opera, fictie.”

De verhuis van Aaron De Keyzer naar De Punt

“Toen ik startte, huurde ik een kleine garage in Gentbrugge. Ik passeerde vaak aan De Punt en op een dag ben ik op goed geluk binnengelopen en aan de babbel geraakt met directeur Piet Lietaer, die me ook direct een rondleiding gaf. Eerlijk? Ik was meteen verkocht en verhuisde kort daarna naar een loods in De Punt.”

“Ik prijs me nu heel gelukkig voor die impuls om hier binnen te lopen. De verhuis van een vuile, koude garage naar de aangename werkomgeving van De Punt heeft mijn arbeidsvreugde behoorlijk opgekrikt.”

“Ik kom nu elke dag met volle goesting werken. De Punt biedt me niet alleen de piekfijn uitgeruste loods, maar ook vergaderzalen als ik ze nodig heb, koffie, een regelmatige babbel met collega’s ondernemers en een hoop kantoorfaciliteiten die mijn leven gemakkelijk maken. De receptie kan mijn klanten en medewerkers ontvangen, wat meteen ook zorgt voor een professionele uitstraling.”

 

gepubliceerd op 6 januari 2019
< terug naar nieuwsoverzicht