Aan circulair kan je verdienen: Van nevenstroom naar inkomstenstroom

Het adviesbureau voor circulaire oplossingen in de bio-industrie Glimps organiseert dit najaar en in het voorjaar 2023 in De Punt een vierdaagse masterclass om biobedrijven op weg te zetten om van hun nevenstromen een volwaardige inkomstenstroom te maken.

Nevenstromen zijn bijproducten die bio-en voedingsbedrijven genereren uit de productie van hun hoofdproduct, en die ze nu nog beschouwen als afval of minderwaardig restproduct. In de masterclasses komen specialisten van Glimps en medeorganisatoren Flanders Food en hogeschool UCLL aan de hand van cases uitleggen hoe bedrijven van die nevenstromen hoogwaardige inkomstentromen kunnen maken.

Glimps noemt zichzelf een design agency for the bio-based economy. Hun advies is niet enkel technisch, maar multidisciplinair. Als het bureau samen met de klant een beloftevolle zijstroom ontdekt heeft, doen ze samen aan onderzoek en productontwikkeling. Vervolgens gaan ze op zoek naar hoe de productie economisch opgeschaald kan worden en hoe die best naar de markt wordt gebracht.

De praktijkgerichte masterclasses met individuele coaching monden voor elke deelnemer uit in een businessplan en een actieplan voor een prototype en eerste productie:

  • Dag1: A World of Circular Opportunities. Op het einde van deze dag weet je welke commerciële toepassingen voor voedingsnevenstromen op korte termijn haalbaar zijn.
  • Dag2: Businessideeën voor jouw bedrijf. Welke toepassingen zijn best geschikt voor de nevenstromen van jouw bedrijf? Op deze dag werk je je ideeën uit en steek je een teen in het water.
  • Dag3: Pinpoint jouw beste business case. Business coaching en advies rond wetgeving om te determineren waar jouw bedrijf best op inzet.
  • Dag4: Actieplan voor prototype en beperkte eerste productie. Op deze laatste dag maak je een actieplan voor jouw bedrijf en werk je jouw case uit tot een aantrekkelijk verhaal.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Praktisch

De masterclasses vinden plaats in De Punt, lunch in het nieuwe restaurant Arbed inbegrepen. Najaar 2022: 6 oktober, 28 oktober, 10 november & 25 november Voorjaar 2023: 2 februari, 16 februari, 9 maart & 23 maart Glimps organiseert nog een webinar voor mensen die vragen hebben bij de masterclasses en de toepasbaarheid op hun bedrijf. Inschrijven via glimps.bio/masterclass-webinar

Meer info en meteen inschrijven: www.glimps.bio/masterclass
Dankzij de steun van VLAIO kost deelname aan de opleiding uitzonderlijk slechts €799.

gepubliceerd op 28 juni 2022
< terug naar nieuwsoverzicht