Maak kennis met de sociale economie: jouw oplossing op maat?!

Donderdag 7 november 2024

13:00 – 14:30

Online, via Conversation Starter

 

Benieuwd wat de sociale economie jouw KMO of corporate te bieden heeft? Of werken jullie al samen met lokale maatwerkbedrijven, maar zitten er nog uitdagingen, taken of opdrachten in de pijplijn?

Leer de sociale economie in jouw buurt beter kennen en ga met vertegenwoordigers van maatwerkbedrijven in gesprek. Zo kan je nuttige contacten leggen, wat dan weer sterke partners kan opleveren voor jouw onderneming. En dat alles kort en krachtig: nog geen 2 uur later ben je weer aan het werk!

Assemblage, bewerking, verpakking, bouw & renovatie, drukwerk & verzendingen, voedselverwerking, groenonderhoud, fietsherstellingen, schoonmaak, textielverwerking, en nog zo veel meer. Bijna alles is mogelijk, uitgevoerd binnen een maatwerkbedrijf of bij jullie op de werkvloer.

 

Ik heb een aantal boeiende gesprekken met vertegenwoordigers van lokale maatwerkbedrijven kunnen voeren, wat geleid heeft tot een innovatieve testcase met een van hen.

– Deelnemer aan de editie van 2022, werkzaam bij een grote onderneming uit de Scheldevallei

 

Programma

 

13:00 – 13:15: Verwelkoming en korte toelichting over de Oost-Vlaamse sociale economie

13:15 – 13:35: Korte pitches door maatwerkbedrijven, per regio

13:35 – 14:30: Gerichte speeddates met maatwerkbedrijven naar keuze, per regio

 

Wij hebben tijdens het event korte gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van drie maatwerkbedrijven en hebben hen nadien uitgenodigd om hun offertes in te dienen voor het groenonderhoud rondom ons administratieve gebouw

– Deelnemer aan de vorige editie, werkzaam bij een corporate uit de Gentse kanaalzone

 

Praktijkvoorbeelden

 

Voorbeelden van samenwerkingen tussen maatwerkbedrijven en KMO’s en corporates zijn terug te vinden op de website www.doeners.be, waar je trouwens ook kan zoeken naar maatwerkbedrijven in jouw regio. Wij hebben er enkele mooie Oost-Vlaamse praktijkvoorbeelden uitgelicht…

helen b x Ryhove – Productie, verpakking en verzending van o.a. toffe koffietassen

Vanden Borre & Bosch x Kringwinkel Ateljee & co – Herstel en doorverkoop van klein elektro

CWS Workwear x De Kemphaan – Upcyclen van oude werkkledij tot hoogwaardige t-shirts

EVX Projects x Jomi – Ondersteuning in groenonderhoud (snoeien takken, maaien, …)

Penne x MAAAT – Ontbramen, kwaliteitscontrole, verpakken, puntlassen, projectielassen, …

 

Inschrijven

 

De inschrijvingen zijn nog niet geopend, maar je kan wel al contact opnemen met organisator Pieter Werrebrouck (pieter@depunt.be) om jouw interesse aan te geven of om verder info te bekomen.

 

Partners

 

Dit event is een initiatief van de Sociaal-Circulaire Hub Gent, een samenwerkingsverband tussen De Punt, HOGENT, Arteveldehogeschool, Stad Gent, Labeur, Compaan en Ateljee.

In nauwe samenwerking met de andere Oost-Vlaamse sociaal-circulaire hubs (De Keet, SCHOUDER en COCON), de Oost-Vlaamse lokale regisseurs sociale economie en VOKA Oost-Vlaanderen.

Met steun van de Vlaamse Overheid, departement Werk en Sociale Economie, en Provincie Oost-Vlaanderen, dienst Ondernemen & Innovatie.

Dit evenement vindt plaats op 7 november 2024. Online, via Conversation Starter