Meest Inspirerende Sociale Starters

Traject voor sociale (pre)starters in Gent

In opdracht van de Startersfabriek stellen we samen met de Sociale InnnovatieFabriek onze ervaring ter beschikking om het eco-systeem voor sociaal ondernemerschap te versterken in Gent. We doen dit aan de hand van open inspiratiesessies, verdiepende workshops en de verkiezing en begeleiding van 10 uitverkoren (pre)starters .

opleiding sociaal en inclusief ondernemen

1. Inspiratiesessies

In inspiratiesessies van 2,5 uur dompelen we je onder in de wereld van sociaal ondernemen. Je krijgt een getuigenis te horen van een ijzersterk Gents praktijkvoorbeeld. Die licht zijn ervaringen toe en zoomt in op de brede mogelijkheden van sociaal ondernemen. Maar uiteraard kom jij ook aan de beurt. Na de getuigenis kan je aan de slag aan onze interactieve thematafels, via jouw favoriete Sustainable Development Goals (SDG’s).

De infosessies zijn voor 2018-2019 helaas allemaal achter de rug. We houden je op de hoogte wanneer we de sessies van 2019-2020 organiseren. Interesse om een gratis publieke sessie bij te wonen? Of kan je zo’n 50 à 100 geïnteresseerden bijeen krijgen? Aarzel niet en neem zeker contact op met ons.

2. Workshops

Via workshops willen we in de eerste plaats de aanwezigen op onze infosessies een duwtje in de rug geven. We willen hen stimuleren om aan de slag te gaan met de informatie en inspiratie die ze hebben opgedaan. Deze workshops zijn echter niet exclusief voor hen bedoeld. We stellen onze deuren wagenwijd open voor iedereen die overweegt om in Gent een sociale onderneming op te starten of er al aan begonnen is.

Impactgericht Werken | dinsdag 29 januari | 10.00 – 13.00 | De Punt

Social Business Modelling | donderdag 7 februari | 10.00 – 13.00 | Watt Factory

Workshop gemist? Geen nood, want begin 2020 organiseren we deze gratis workshops opnieuw. Aarzel niet en neem zeker contact op met ons als je op de lijst van geïnteresseerden wil komen.

3. Verkiezing en begeleiding

Ben je Gentse (pre)starter met goesting en ambitie? Dan maak je kans om uitverkoren te worden als één van de 10 Meest Inspirerende Sociale Starters. Elk jaar organiseren De Startersfabriek, de Sociale InnovatieFabriek en De Punt een MISS-verkiezing. De 10 winnaars staan een jaar lang in de kijker en krijgen een mentor, coach, workshops, peer learning, werkplek, adviesraad, …

Meer weten over de MISS-verkiezing? Bekijk onderstaand filmpje met campagnegezicht Jonas Malisse van Too Good To Go België.

Meer info nodig over dit traject ter versterking van sociaal ondernemerschap in Gent? Neem een kijkje bij initiatiefnemer De Startersfabriek. Is dit niet wat je zocht, maar wil je toch ondersteuning rond sociaal ondernemerschap? Neem dan snel contact met ons op!

 

 

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels