Spark Social Enterprise

Traject voor sociale groeiers

De Punt engageert zich om tussen 2016 en 2020 om sociaal ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. Dat doen we via het project Spark Social Enterprise, een project dat sociale ondernemingen in staat stelt om innovaties te ontwikkelen die duurzaam en impactvol zijn. De focus ligt op startende en groeiende sociale ondernemingen, zowel in een deel van Vlaanderen als in de aangrenzende regio’s van de twee zeeën.

 

Via het Spark Social Enterprise-project verfijnen we in de eerste plaats de randvoorwaarden voor hun ontwikkeling. Verder creëren we effectieve modellen en instrumenten om hen daarbij te ondersteunen.

Partners uit Engeland en Nederland, steun vanuit Europa en Oost-Vlaanderen

De Punt en de Sociale InnovatieFabriek werken hiervoor samen met The Platform, University of Brighton, West Sussex County Council (VK) en Seinwezen (NL). Partners Interreg 2 zeeën en de provincie Oost-Vlaanderen ondersteunen ons daarbij financieel.

25 sociale ondernemingen in het SEIAP-project

In 2016 lanceerden we een oproep voor het Social Enterprise Innovation Accelerator Programme (het SEIAP-traject). Via dit uitzonderlijke traject stimuleren we 25 sociale ondernemingen in elke regio naar meer innovatie en groei. We begeleiden 25 groeiende bedrijven, zowel starters als doorstarters, o.a. op de volgende drie gebieden.

  1. Coachingtraject met vier sessies
  2. Trainingtraject met tien worskhops rond evenveel topics
  3. Innovatietraject waarbij we vijf van de 25 bedrijven hebben gevolgd in een bepaalde innovatie

Wil je meer weten over dit project? Of wil je weten hoe wij jou als sociale groeier kunnen helpen?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Nieuws


Bekijk alle nieuwsartikels